Your Natural Side Olej rycynowy 30ml

Your Natural Side Olej rycynowy 30ml

£4.99

Your Natural Side Olej rycynowy – nierafinowany, wielofunkcyjny; 30ml

Brak w magazynie

Darmowa Dostawa już od £39.99!

Zwrot towaru w ciągu 14 dni*

}

Wysyłka do 48H

Zamów i odbierz osobiście w Aberdeen!

p

Your Natural Side Olej rycynowy 30ml

Olej rycynowy jest stosowany w metodzie OCM (oczyszczania twarzy olejami). Nawilża, złuszcza, regeneruje i wygładza.

Polecany w profilaktyce wypadania włosów. Wzmacnia brwi, rzęsy i paznokcie.

Polska firma Your Natural Side.

Sposób użycia

Jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, by pomóc im się wzmocnić, odżywić i zregenerować.

Jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo.

Jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

Maska na włosy – nałóż na suche, zwilżone wodą bądź żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.

Zabezpieczenie końcówek włosów – w celu zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie) i poprawy ich wyglądu, wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.

Jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie i skórki.

Kraj pochodzenia: Indie

Postać: gęsty olej o delikatnym zapachu

RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Regeneruje, odżywia i wzmacnia włosy, brwi, rzęsy oraz łamliwe, słabe paznokcie i skórki. Ponadto znacznie przyspiesza ich wzrost. Stosowany na włosy, brwi lub rzęsy przyciemnia je, zagęszcza i nabłyszcza. Wcierany w skórę głowy, zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje wzrost tzw. „baby hair”.

Ze względu na silne właściwości zmiękczające, polecany jest do pielęgnacji twardych, suchych pięt, łokci i kolan. Świetnie oczyszcza skórę, dzięki jego dużej zdolności wyłapywania brudu i bakterii oraz powinowactwa do ludzkiego sebum. Dzieje się to wedle zasady: tłuszcz rozpuszczaj tłuszczem.

Stosowany jest w metodzie OCM (Oil Cleansing Method), która nie narusza płaszcza lipidowego skóry. Polecany jest do pielęgnacji skóry problemowej. Można go również stosować punktowo na zmiany trądzikowe, w celu przyspieszenia ich gojenia.

w

Działanie

  • regenerujące
  • zmiękczające
  • oczyszczające
b

Skład

Ricinus communis seed oil; (Olej rycynowy nierafinowany)

Dunia Organic - Polskie kosmetyki organiczne, naturalne, dla wegan (i nie tylko!) w UK!

0