Your Natural Side Olej z Czarnuszki 10ml

Your Natural Side Olej z Czarnuszki 10ml

£3.99

Your Natural Side Olej z czarnuszki nierafinowany, wielofunkcyjny; 10ml

Brak w magazynie

Darmowa Dostawa już od £39.99!

Zwrot towaru w ciągu 14 dni*

}

Wysyłka do 48H

Zamów i odbierz osobiście w Aberdeen!

p

Your Natural Side Olej z Czarnuszki 10ml

Olej uzyskuje się z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej.

Polecany jest do skóry wymagającej regeneracji, odżywienia, wrażliwej, podrażnionej, problemowej, a także dojrzałej.

Polska firma Your Natural Side.

Sposób użycia

Jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo.

Jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

Maska na włosy – nałóż na suche, zwilżone wodą bądź żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc.

Maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej składników pomocnych w odżywieniu skalpu, niwelowaniu łupieżu czy nadmiernego przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzeniu wzrostu włosów.

Preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako wspomożenie kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni.

NIGELLA SATIVA OIL (OLEJ Z CZARNUSZKI NIERAFINOWANY)

Czarnuszka dzięki zawartości nienasyconego kwasu eikozadienowego (2,6-3%), rzadko występującego w przyrodzie, stosowana jest przy wszelkich zmianach skórnych, przebarwieniach i problemach ze skórą ciała, włosów i paznokci.

Korzystnie wpływa na stan skóry zanieczyszczonej i potrzebującej właściwości antyseptycznych i bakteriobójczych. Polecana jest również do skóry podrażnionej, przesuszonej, łuszczącej się.

Stosowana na skórę głowy, pomaga zmniejszyć jej swędzenie i problem łupieżu oraz wypadających włosów.

Wspomaga walkę o opóźnienie procesu starzenia się skóry, zmniejszenie widoczności zmarszczek, poprawę jej elastyczności oraz sprężystości. Doskonała w profilaktyce powstawania nowych zmarszczek, skóry podrażnionej, a także w pielęgnacji skóry zniszczonej promieniami słonecznymi.

Pomaga normować produkcję sebum, nie zatykając porów. Czarnuszka może być stosowana w masażu relaksacyjnym, pomagającym rozluźnić napięte mięśnie.

Kraj pochodzenia: Egipt

Postać: płynny olej o korzennym zapachu

w

Działanie

  • podrażniona skóra głowy, wypadające włosów, słabe paznokcie
  • kojące
  • ochronne
  • wspomagające barierę hydro-lipidową skóry
  • natłuszczające
b

Skład

Nigella Sativa oil; (Olej z czarnuszki nierafinowany)

Dunia Organic - Polskie kosmetyki organiczne, naturalne, dla wegan (i nie tylko!) w UK!

0